Dutch Birding

Dutch Birding ยท De lijsten zijn weer terug

Luuk Punt

Luuk Punt
 ·  9 February 2017  11:41

Erg leuk dat de 'lijstjes' weer terug zijn en ook fijn dat het gebruiksgemak is toegenomen. Dank voor alle inspanningen!

Daan Drukker

Daan Drukker
 ·  9 February 2017  13:15

Ja goed werk inderdaad! Zou het mogelijk zijn om schaamsoorten en blokkers ook bij de WP-lijst te implementeren eigenlijk?

Toy Janssen

Toy Janssen
 ·  9 February 2017  14:01

@Daan, ik weet niet of het mogelijk is maar ik heb het opgenomen in onze actielijst.

Jelle Scharringa

Jelle Scharringa
 ·  9 February 2017  14:37

Ja, kan ik eindelijk mijn Takstraat lijst weer invullen.

Gert Ottens

Gert Ottens
 ·  9 February 2017  19:19

En die andere lijst, Jelle?

Toy Janssen

Toy Janssen
 ·  9 February 2017  20:14

Heb al vragen ontvangen hoe de soorten opbouw en de geografie van de WP lijst eruit ziet die wij hanteren. Dit is een bruikbare link: WP lijst 

Jelle Scharringa

Jelle Scharringa
 ·  10 February 2017  09:12

@ Gert: bedoelde je de "op dinsdag met mijn schoonmoeder lijst?" of die andere JAMZ lijst?

Arnoud B van den Berg

Arnoud B van den Berg
 ·  22 February 2017  12:56, gewijzigd 22 February 2017  20:03

Kreeg maandag in het veld vragen over de WP-aanvinklijst. Van Toy en Jeroen begreep ik dat er nog aan de lijst gewerkt wordt. Hun bedoeling is dat je soorten aanvinkt die je binnen de 'grote WP' hebt gezien. Je kunt de lijst echter ook gebruiken voor de 'kleine WP', een individueel land, of zelfs voor een 'false list' (aanvinken welke van de WP-soorten je in de wereld hebt gezien). Je moet dat dan wel aangeven.

Ook moet je aangeven of je categorie-C soorten meetelt (dat zijn ge-introduceerde/gevestigde soorten die m.n. door AERC/PAC zijn goedgekeurd). In Nederlandse lijstjes kun je cat-C soorten niet tellen maar in (vrijwel alle) andere landen wordt dat wel gedaan. Deze soorten worden in WP-checklists apart vermeld (vaak in een appendix).

In een WP-context is de cat-C status niet altijd makkelijk te bepalen want C-soorten kunnen in bepaalde landen van wilde herkomst zijn: bijv Nijlgans (in Noord-Afrika/Midden-Oosten), Fazant (in Oekraine, Iran), Rotsduif (in Atlas etc), Halsbandparkiet (vml in ZO-Iran, Oman), Huiskraai (vml in Iran, Oman), etc. Die soorten staan daarom sowieso in de WP-lijst. De meeste C-soorten moeten echter nog in de aanvinklijst vermeld worden ('work in progress').

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?