Dutch Birding

Wijzigingen Bestuur Dutch Birding Association

3 October 2024  ·  Bestuur Dutch Birding Association  ·  1456 × bekeken

Onlangs hebben er enkele bestuurswijzigingen plaatsgevonden in het bestuur van Dutch Birding:

Allereerst hebben wij helaas moeten constateren dat Dutch Birding al geruime tijd niet voldoet aan de voor een stichting geldende boekhouding. Om die reden heeft het bestuur per direct het vertrouwen opgezegd in de penningmeester. De geconstateerde gebreken zijn te wijten aan ernstige nalatigheid, die hebben geleid tot financiële schade voor Dutch Birding. Wel willen we benadrukken dat er geen fraude is gepleegd en dat Dutch Birding nog steeds financieel kerngezond is. Toy Janssen zal de taken van penningmeester de komende periode op zich nemen totdat de boekhouding weer volledig op orde is.


Verder is Wim Nap teruggetreden als secretaris en bestuurslid. Wij danken Wim voor de jaren dat hij het bestuur heeft versterkt met zijn eigengereidheid, secure werkwijze, archiveerdrift en analytisch vermogen.

Hugo Wieleman is na een kenningsmakingsperiode per 15 januari toegetreden tot het bestuur. Hugo zal bij velen nu natuurlijk bekend zijn door zijn recente ontdekking van de Veldrietzanger, maar hij was bij velen vast al bekend door eerdere ontdekkingen van zeldzaamheden. Hugo zal de taken van secretaris op zich nemen.

Wij wensen hem veel succes met de invulling van deze taak!


Dutch Birding bestaat bij de gratie van iedereen die zich vrijwillig inzet voor de stichting. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe mensen die iets willen betekenen voor de ‘club’. Lijkt het je dus leuk om iets te doen voor Dutch Birding, aarzel dan niet om contact op te nemen met het bestuur.

Bestuur Dutch Birding Assocation

Feedback?