Dutch Birding

Balkankwikstaart

Motacilla feldegg  ·  Black-headed Wagtail

Datum 2 May 2016
Locatie De Muy, Texel
Fotograaf Steven Wytema Steven Wytema
Bekeken 5030 ×

Discussie

Max Berlijn

Max Berlijn
 ·  3 May 2016  07:19, gewijzigd 3 May 2016  08:28

Op het forum van waarn.nl maakt iemand zich zorgen om de gele veertjes in de teugel en (mogelijk) in de oorstreek. Ook wordt daar een google image aangedragen uit Griekenland met wat gele veertjes achter het oog. Volgens mij geen echt probleem en waarschijnlijk vaker voorkomend bij ECHTE Balkankwikken..toch?..

Overigens erg blij dat die nog vier minuten twitchbaar was (in de scoop) voor 15+ (waaronder ikzelf) "half vijf boters". Wat een gestress. Eerst moesten we een vijf min. durende technische storing op de boot nagebijtend overbruggen. Een van de mensen op diezelfde boot was jammerlijk te laat omdat die achteraan op de boot stond en vervolgens tijd verloor omdat die achter een trekker aan naar de plek moest rijden..(om even aan te geven hoe "close" het was). Grappig om dan op de plek te constateren dat "iedereen" er al lang was (we dachten even uniek te zijn op die boot :-)) maar zaten eigenlijk in de bekende m. waaier.

De heerlijke twee koppen koffie bij BVer en "Dawnchorusmaster" Ruud van Beusekom smaakte heerlijk. Dank nog, op wat een top plek woon je!

Rob Halff

Rob Halff
 ·  3 May 2016  07:51

En dan ook nog te bedenken dat de boot niet meteen wegvoerde uit de haven van Den Helder vanwege een technische storing...dat verzin je toch ook niet! Als dat een paar minuten langer had geduurd hadden wij hem ook niet gehad...

Bas van der Burg

Bas van der Burg
 ·  3 May 2016  08:14

Die iemand heeft een naam Max (ik zei de gek). Ik maak me geen zorgen maar vroeg het me gewoon af of het mag. De geluisopname is gewoon goed voor Balkan zoals Thijs Fijen al aangaf. Heb zelf ook al rondgesnuffeld op internet en kwam idd meer voorbeelden tegen

Max Berlijn

Max Berlijn
 ·  3 May 2016  08:22

Weet ik Bas, maar ik noem liever geen namen van derden op het net, kan door anderen verkeerd gebruikt worden.

Bas van der Burg

Bas van der Burg
 ·  3 May 2016  08:29

Geeft niet Max. Die gelige veertjes was iig iets wat mij opviel. Dacht eerst dat het een fotografisch effect was (oid), totdat ik het op meer foto's leek te zien van verschillende fotografen. Vandaar ook mijn vraag

Max Berlijn

Max Berlijn
 ·  3 May 2016  09:53, gewijzigd 3 May 2016  10:10

Gaaf https://www.youtube.com/watch?v=c5javJzoSG0 opvallend hoe die witte randen aan de vleugeldekveren er uit knallen, viel me gisteren in die korte tijd ook al op.

Vincent van der Spek

Vincent van der Spek
 ·  3 May 2016  10:10, gewijzigd 3 May 2016  10:10

Nou Max, als we toch wielerterminologie gebruiken (gejat van Rob Berkelder): je kon bij deze beter in de m*waaier zitten: de mensen die het een dag eerder probeerden en die het kopwerk hadden verricht, werden in de sprint voorbij gereden door de mensen die gisteren voor het eerst gingen (de linkeballers). Ongelooflijk dat ie gisteren werd teruggevonden op een tijd dat enkelen van ons daar op zondag stonden! Iedereen die twee dagen achtereen is gegaan: dikke duim omhoog! En de linkeballers: slim gereden! En ikzelf: abandon. Succes iedereen vandaag.

PS Ik had er overigens heel wat voor over gehad om zondag webcamverbinding te hebben in de auto's die net van het eiland af waren toen ie weer werd gemeld ;-)

Peter de Knijff

Peter de Knijff
 ·  3 May 2016  10:38

Max,

als je je een weg weet te banen door de letterlijk 100-en foto's van broedende feldeggs op Lesbos, dan zie je veel variatie in de exacte kleur van de lichte randen op de tertials en dekveren.

er zijn vogels waarbij alles een zweem van geel heeft, maar er zijn er ook waarbij alles wit lijkt, of de tetials zijn wit en de dekveren hebben een gele zweem.

Ook de breedte van de lichte randen is nogal variabel, wellociht afhankelijk van de leeftijd van de vogel (en dus zijn veren).

Jaap Denee

Jaap Denee
 ·  3 May 2016  14:14

Vincent, ik wil die scene die plaats vond bij ons in de auto nadat wij aan het einde van de middag Texel verlaten hadden en t.h.v. Medemblik de piep doorkwam dat de vogel er tóch nog zat, in de toekomst en onder het genot van een biertje, best wel eens voor je naspelen hoor... ;) We zijn nog teruggereden naar Den Helder, hebben een kwartier met de alarmlichten aan staan wachten voor de hekken, m’n dochter Noor vond dat we sowieso de boot moesten pakken, maar ik besloot bij het uitblijven van een positief bericht alsnog om te keren. Geen verkeerde keuze zo bleek en gelukkig kwam het gister allemaal goed.

Het is een briljant jaar tot nu toe, maar het komt niet vanzelf. Ben drie keer naar Den Helder en twee keer naar Texel gereden voor de Balkankwik. En de Roodkeelnachtegaal en de Forsters stern had ik ook pas bij de tweede poging.

Max Berlijn

Max Berlijn
 ·  3 May 2016  14:58

Zeg die Noor, dat gaat een talentje worden...

Rinse van der Vliet

Rinse van der Vliet
 ·  3 May 2016  22:50

Groen/gele veertjes op de (achter)kop zou 2kj (in t voorjaar) zijn volgens Igor Festari (Quaderni di birdwatching, Anno III -vol. 6 - novembre 2001).

Heb vanmorgen een dergelijke vogel gevangen a.d. Italiaanse oostkust.

Groet,

Rinse van der Vliet

Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.

Feedback?