Ringsnaveleend
Aythya collaris · Ring-necked Duck
Datum | 28 January 2017 |
---|---|
Locatie | Boschmolenplas, Heel, Midden-Limburg |
Fotograaf | Ivo Meeuwissen |
Bekeken | 5928 × |
Was al weer even geleden voor Limburg met een adulte vrouw nabij Eijsden in de winter van 2007-2008 in het zuiden van de provincie. Vogel bevond zich de gehele dag op de Boschmolenplas die, samen met de aangrenzende WML-plas, in de winter altijd voor leuke soorten zorgt in onze provincie. Nu met IJsduiker, Kuifduiker en Roodhalsfuut. |
Discussie
Max Berlijn
·
29 January 2017 02:23
Van (minimaal) 85 tot 88 (toen zag ik hem zelf). verbleef er elke winter een ad man op nagenoeg dezelfde plek.
Steven Wytema
·
29 January 2017 21:14
Onlangs is deze vogel (gok ik) niet aanvaard omdat ie een gele ring had.
Nou ben ik reuze benieuwd of de CDNA meer research heeft gedaan naar die ring, want hij kan (zie forum) ook uit de US afkomstig zijn (en prima tijd & prima locatie).
Max Berlijn
·
29 January 2017 21:48
Goeie opmerking. Op de NL lijst staat immers minimaal een geringde Blauwvelugeltaling waarvan het vermoeden bestond dat het een hele "goede" ring betrof.
Enno Ebels
·
29 January 2017 22:33
En een (aanvaarde) geringde Amerikaanse Wintertaling in 2014 in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle: www.dutchavifauna.nl/record/28316; deze vogel had een metalen ring
Vincent van der Spek
·
30 January 2017 12:09, gewijzigd 30 January 2017 12:42
Hoi Steven,
Als je een vraag hebt aan de CDNA is het een stuk handiger die ook aan de CDNA te stellen, i.p.v. op een forum. We lezen veel, maar niet alles.
Dat terzijde. Het is in principe aan de indiener om een zo compleet mogelijk dossier aan te leveren. In dit geval zijn we al heel servicegericht geweest: de ontdekker heeft deze vogel helemaal niet ingediend. Deze heeft het team van Dutch Avifauna (lees: August) voor ons in roulatie gebracht. Blijkbaar geloofde de ontdekker er zelf ook niet in.
Ik heb uiteraard toch zelf wat rondgestruind, maar op de zeer onoverzichtelijke site (vol dode links) kan ik geen gekleurringde ringsnavels vinden. Ook Google bood geen soelaas. In ca. een uur tijd vond ik welgeteld niks relevants.
Daar komt bij dat de linkerpoot ongeringd is: daar zit geen metaal om, wat gebruikelijk is bij kleurringprojecten. Ook bij Amerikaanse projecten die ik ken. Dan houd je een gele ring om de rechterpoot over waarvan je niet weet wat erop staat.
Steven Wytema
·
30 January 2017 13:17, gewijzigd 30 January 2017 13:18
Thanks Vincent, en ja ik weet het: legio zeldzame soorten worden ontdekt door vrienden van ons en te laat ingediend. Dat gedeelte had ik ook al gezien. Ik besef me dat de vraag direct aan jullie stellen handiger is, maar dit aan groter publiek openstellen heeft m.i. ook voordelen: diverse mensen hadden de ring denk ik geeneens gezien, en jouw verhaal laat (wat mij betreft) ook zien hoe goed en grondig de CDNA te werk gaat.
Teruglezend is het misschien een wat directere vraag dan ik in eerste instantie bedoeld had.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.