Rufous-chested Flycatcher
Ficedula dumetoria muelleri
Datum | 5 augustus 2023 |
---|---|
Locatie | Hala Bala Wildlife Sanctuary, Province Yala, Thailand |
Fotograaf | Albert Noorlander |
Bekeken | 1833 × |
Begin augustus 2023 verbleef ik 5 dagen in het Hala-Bala Wildlife Sanctuary. Van Philip Round had ik begrepen dat het er momenteel erg stil was. En inderdaad, leuke soorten lieten zich amper zien. Voor deze vliegenvanger moest ik twee keer in een schuiltentje in het woud gaan zitten. Ik zat daarbij ruim 40m vanaf de weg en riskeerde daarmee een boete van 3000bath (€78,--) en waarschijnlijk ook mijn verblijf binnen het reservaat. Het is verboden om je in het park verder dan 5m van de weg te bevinden. Op de locatie waar ik zat zou ook een Rail-babbler zitten. Die liet zich alleen horen. Hier verder nog wel Chestnut-capped Forktail en Rufous-backed Dwarf Kingfisher gezien. |
Discussie
Albert Noorlander
·
18 februari 2024 21:20
Theo, zo had ik het nog niet bekeken. Hoewel die regel er is, is er geen Thaise fotograaf/vogelaar die zich daar aan houdt. Ik zat er met een Thaise fotograaf. Er was soms controle, maar ik denk dat het min-of-meer wel gedoogt wordt mits je niets verstoort. Ik vermoed daarom ook dat die regel er meer is om te kunnen optreden als fotografen zich gaan misdragen.
Wim Wiegant
·
18 februari 2024 21:58, gewijzigd 18 februari 2024 21:59
... maar dat is toch precies (misdragen) wat je aan het doen was, Albert ...?
Albert Noorlander
·
19 februari 2024 06:47
Misschien, maar ik vind er een verschil zitten tussen je misdragen en je niet aan de regels houden. Zit 'm in de gradaties. Ik heb er geen moeite als ik 35m verder in het woud zit en dan uren stil in een schuiltentje afwacht op leuke soorten. Ik heb er wel moeite mee als men dan ook nog takken sloopt, struiken rooit, nesten vrijknipt etc voor een goede foto.
De locatie waar ik zat was vrij open. Ik hoefde dus ook niet door de dichte vegetatie te banjeren. Je moest alleen de natte bodem, hitte, bloedzuigers en muggen voor lief nemen.
Lennart Verheuvel
·
19 februari 2024 09:16
Goed gedaan hoor! Thailand is wel een van de weinige tropische landen met dat soort vage regeltjes volgens mij.
Jelle Scharringa
·
19 februari 2024 09:18
ha Albert, ik heb begrepen dat de Garnet Pitta daar niet meer voorkomt ?
De zang lijkt overigens sterk op die van de Rail Babbler...
Jan van der Laan
·
19 februari 2024 09:34
Jongens, kom toch. Albert zal echt heeeel veel minder organismen hebben verstoord dan een gemiddeld weekendje rood gemarkeerde soorten achterna reizen om een zijstraat te noemen.
Albert Noorlander
·
19 februari 2024 09:39
Jelle, de Garnet Pitta werd gemeld op de avond voordat we vertrokken. Helaas hadden we er geen tijd meer voor.
Jelle Scharringa
·
19 februari 2024 17:26
Zoals je weet, een zware soort in Thailand, maar in Malaysia goed te doen.
Gebruikers van het forum gaan akkoord met de forumregels.